Monstera Adansonii Variegata Aurea
ID druhu: 99
★★★★★ (ověřená kvalita)
Popis produktu
Podrobný popis
<p>Právě jste narazili na opravdu vzácný kousek, který by neměl chybět v žádné zelené sbírce! Kromě toho, že je tato rostlina velmi trendy, je také opravdovou raritou a perlou v rostlinné říši. Rostliny už nejsou jen nádhernými doplňky, ale stávají se také skvělou investicí! <br /><br />Jde o popínavou rostlinu s výrazně menšími listy, než má "klasická" monstera, Je také známá pod názvem swiss cheese. Její listy jsou hodně děrované, někdy spíše srdčité, někdy trochu podlouhlé. Pokud jste milovník monster, určitě by vám ve sbírce neměla chybět!<br /><br />Původní domovinou těchto populárních krásek jsou tropické deštné pralesy, kde rostou na stromech jako liány. Některé monstery v přirozeném prostředí dorůstají skutečně obřích rozměrů, a i v domácích podmínkách vám mohou pomalu ale jistě zabrat půlku obýváku. Existují ale i druhy, které můžete bez obav, že vás vytlačí z bytu, pěstovat v pohodě doma. <br /><br />Monsterám dopřejte dostatek rozptýleného světla bez přímých slunečních paprsků. Většinou snesou i stinnější stanoviště, ale třeba monstera deliciosa nebude mít tak pěkně vykrojené listy. Ideální je pokojová teplota okolo 20 °C, v zimě by neměla klesnout pod 10 °C. <br /><br />Zálivku dodržujte pravidelnou a rovnoměrnou, před dalším zaléváním nechejte vrchní vrstvu substrátu proschnout. Pamatujte, že monstery je lepší nechat trochu přeschnout, než je přelít a rozhodně by nikdy neměly stát ve vodě. Monstery přímo milují vysokou vzdušnou vlhkost, proto je pravidelně roste, případně je postavte na misku s vodou a kamínky (keramzitem). Velké listy také pravidelně otírejte od usazeného prachu. <br /><br /></p>
Serverový čas: 2025-12-15 10:47:05 (Europe/Prague)